Stærkt værdisæt skaber stærke resultater

Væksten hos Intego A/S er gået flere gear op i det seneste regnskabsår. Her har virksomheden realiseret en vækst på 11,6 procent på toplinjen og hele 27,8 procent på bundlinjen, hvoraf langt størstedelen er organisk. Den fortsatte vækst er ifølge den adm. direktør særligt et udtryk for, at man har formået at forankre sit landsdækkende setup i en stærk værdibaseret kultur, der giver de enkelte afdelinger den rette handlekraft og agilitet til at målrette forretningen til de lokale områder.

Det går godt for Intego, som kan se tilbage på et regnskabsår, hvor væksten for alvor har taget fart. Virksomheden, der leverer tekniske løsninger inden for el, automation og mekanik til industri, erhverv og infrastruktur, har løftet omsætningen til knap 715 millioner kroner svarende til en vækst på hele 11,6 procent, og indtjeningen er mere end fulgt med. Med en stigning på hele 27,8 procent til 31,6 millioner leverer Intego den største vækst i indtjeningen i tre år.

- Fremgangen er yderst tilfredsstillende. Vi mere end lever op til vores målsætning om en organisk vækst på 6 til 8 procent, mens vi samtidig formår at løfte indtjeningsgraden fra 3,85 procent til 4,42 procent og dermed tættere på vores langsigtede mål på 6 procent. Det kan vi godt være rigtig stolte af, siger adm. direktør og medejer Jens Frost Mikkelsen.

Intego tæller i dag hele 16 afdelinger på landsplan, og ifølge Jens Frost Mikkelsen skyldes en stor del af virksomhedens fremgang, at man har en god balance mellem den langsigtede strategi og muligheden for selvbestemmelse i de enkelte afdelinger:

- Vi er lykkedes med at opbygge en rigtig stærk kultur på tværs af vores mange afdelinger, hvor kerneværdier som engagement, ansvarlighed, frihed, respekt og humor er omdrejningspunktet. Vi har rigtig stor tiltro til vores medarbejdere generelt og ikke mindst til de enkelte afdelinger. De tror på strategien og føler, at de har den rette opbakning til at træffe beslutninger og tilpasse forretningen, så de står stærkest muligt i deres specifikke lokalområde, siger han og fortsætter:

-Intego har gennem en årrække gennemgået en transformation af forretningen fra traditionel el-teknisk partner til en teknisk servicepartner, der giver kunderne mulighed for at samle alle sine behov for teknisk service ét sted, og den strategi har ramt et centralt behov i markedet, vurderer Jens Frost Mikkelsen.

- Størstedelen af vores vækst stammer fra vores serviceforretning både i kraft af nye aftaler samt udvidede aftaler med eksisterende kunder, og det er særligt fordi, udviklingen i markedet går mod outsourcing af tekniske kompetencer. Det har længe været tilfældet blandt landets største virksomheder, men i dag gælder det i stadigt stigende grad også for især de mellemstore virksomheder, siger Jens Frost Mikkelsen og fortsætter:

- En vigtig årsag er, at teknologien udvikler sig hurtigt i disse år, og det bliver sværere og sværere for virksomhedernes tekniske afdelinger at favne bredt nok til at håndtere den øgede kompleksitet. Her kan vi bedre følge med udviklingen, da vi i højere grad har mulighed for at tilknytte specialister, som vi kan bringe i spil hos forskellige kunder.

Intego har blandt andet gennem flere år optrappet investeringerne i udviklingen af digitale cloud‐ og appbaserede IT‐systemer til at optimere produktionen, som i dag indgår som en fast del af flere af virksomhedens samarbejdsaftaler.

Flere muskler på Sjælland

Det seneste regnskabsår blev også året, hvor Intego for alvor lykkedes med at styrke sin position på det sjællandske marked. Den 1. februar overtog Intego aktiviteterne i installationsvirksomheden Fini El-installation i Greve, der siden er blevet integreret i Integos eksisterende sjællandske afdeling.

- Vi har for nyligt samlet vores sjællandske afdeling i nye lokaler i Greve, hvor der er plads til, at vi kan vokse. I dag tæller afdelingen godt 80 medarbejdere, hvilket er mere end en fordobling af vores sjællandske setup sammenlignet med sidste år, og vi har dermed et rigtig fornuftigt afsæt til at indfri vores vækstambitioner på Sjælland. Vi holder desuden fortsat øjnene åbne for interessante opkøbsmuligheder, der kan styrke os yderligere enten geografisk eller kompetencemæssigt, lyder det fra Jens Frost Mikkelsen.

Foruden opkøbet på Sjælland har Intego i år udvidet afdelingen i Randers samt åbnet nye afdelinger i både Horsens og Holstebro.

Fokus på erhvervssegment og bæredygtighed skal styrkes

Intego har i dag særligt godt fat i de danske produktionsvirksomheder, hvor man har samarbejdsaftaler med store danske koncerner såvel som med en lang række både mindre og mellemstore virksomheder. Derudover servicerer virksomheden også erhvervsbygninger og butikker, og forventningen er, at det marked kommer til at fylde mere i forretningen fremover.

- Vi er gennem løbende og tæt kontakt til vores kunder lykkedes med at udvikle stærke og efterspurgte servicekoncepter til industrien, og vi tror på, at vi med få justeringer kan overføre lignende koncepter til erhvervssegmentet. Vi er allerede i gang hos flere virksomheder, og nu skal vi arbejde målrettet på at styrke indsatsen, siger Jens Frost Mikkelsen.

Ydermere forventer Jens Frost Mikkelsen, at det forstærkede fokus på bæredygtighed kommer til at aflede efterspørgsel på virksomhedens kompetencer blandt andet inden for energioptimering og infrastruktur til elbiler. Allerede nu har udviklingen desuden betydet, at Intego på under to år har fordoblet sin e-mobility-afdeling, der siden 2012 har installeret ladestandere til elbiler for blandt andre E.ON, IONITY og Tesla. Derudover er Intego selv i gang med den grønne omstilling herunder at afdække de konkrete og praktiske erfaringer med egne el-servicebiler.

Integos målsætning for næste regnskabsår er fortsat en organisk vækst på 6 til 8 procent, mens indtjeningsgraden skal bringes endnu tættere på det langsigtede mål på 6 procent.

  

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Adm. direktør Jens Frost Mikkelsen, Intego A/S, tlf. 9936 4000, mobil 2321 2050 samt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.