Stor dansk sengefabrik flyttet på kun 12 dage

Den danske sengefabrikant European House of Beds er inde i en meget positiv udvikling og måtte derfor allerede sidste år erkende, at de fysiske rammer i Hedensted skulle udvides. Virksomheden valgte dog i stedet at flytte produktionen til nabobyen Horsens, og det hele skulle gennemføres på maksimalt 14 dage. Intego løste opgaven på bare 12 dage.

Det går godt hos den danske sengeproducent European House of Beds. Virksomheden producerer og sælger flere hundrede tusinde senge om året som 'private label' og egne brands - og er i dag en af Skandinaviens førende producenter. European House of Beds blev etableret i Hedensted i 2008 med norske ejere, men blev i 2012 overtaget af ledelsen i virksomheden:

- Selvom vi er en forholdsvis ung virksomhed, har vi allerede indtaget en markant markedsposition på det skandinaviske marked. Derfor måtte vi i 2014 erkende, at de eksisterende produktionsfaciliteter i Hedensted var blevet for små, forklarer adm. direktør og indehaver Kim Rasmussen.

I stedet for at udvide i Hedensted, og da der samtidig åbnede sig en mulighed for at overtage Scandi-Sleeps tidligere produktionsfaciliteter i nabobyen Horsens kun godt 10 km fra Hedensted, valgte Kim Rasmussen og hans medarbejdere at flytte. Her havde der været sengeproduktion frem til 2013, og de nu otte tomme produktionshaller var det oplagte valg, fordi bygningerne allerede var optimeret til sengeproduktion.

Det var dog helt afgørende for Kim Rasmussen, at kunderne ikke kom til at mærke flytningen, og at det høje produktionsflow blev bevaret:

- I vores branche er vi fortrinsvis ordreproducerende, og det er helt afgørende, at kunderne ikke skal vente på deres bestillinger. Hos European House of Beds er vi netop kendte for at yde en høj service og at levere til aftalt tid og sted, og det var derfor af vital betydning, at flytningen af produktionen kunne ske så hurtigt og smertefrit som muligt, fortsætter Kim Rasmussen.

Via en bekendt fik han kontakt til Integos afdeling i Hedensted, og Kim Rasmussen blev hurtigt overbevist om, at Intego qua både størrelse og specialistfunktioner var den eneste, der kunne løse opgaven med sikkerhed for en hurtig og problemfri gennemførelse:

- Jeg vil gerne indrømme, at det ikke er hverdagskost for os at flytte en hel produktion af den her størrelse og på så kort tid. Men jeg satte mig sammen med vores forskellige specialister internt i Intego, og vi startede med at dele flytningen op i faserne forberedelse, demontering, fragt og opstilling. Derefter lavede vi en meget præcis plan for gennemførelsen af de enkelte faser og fik lavet en mandskabsplan, der talte knap 20 specialister, forklarer afdelingsleder Morten Pedersen fra Intego i Hedensted.

Flytningen omfattede to overordnede produktionslinjer, der hver er ca. 50 meter lange, samt en pakkelinje. Den ene linje producerer springmadrasser med fjedre pakket ind i skum, mens den anden linje producerer boksmadrasser med en træramme i bunden og fjedre ovenpå.

Efter afmonteringen fyldte produktionsudstyret ikke mindre end 14 lastbiltræk. Alt blev nøje nedpakket, så det kunne pakkes ud i den rigtige rækkefølge. Allerede to dage efter afmonteringen i Hedensted skulle der nemlig etableres en midlertidig speciallinje i Horsens, som kunne producere hastebestillinger. Herefter kunne Intego koncentrere sig om de to permanente linjer og pakkelinjen, og kun 12 dage efter var hele produktionen tilsluttet, testet og klar til drift.

Den efterfølgende uge var afsat til justering af følere, generel indkøring mv., men allerede efter tre dage var produktionen på fuldt niveau:

- Jeg er meget imponeret over den professionalisme, der blev lagt for dagen. De første dage var jeg lidt bekymret over, at Integos folk ikke så travle og stressede ud, men det viste sig hurtigt, at alle stille og roligt fulgte den aftalte plan, og at alle vidste præcis, hvad der var deres bidrag til at nå målet, konstaterer Kim Rasmussen videre.

Allerede nu går Kim Rasmussen og hans 40 medarbejdere med planer for udvidelse af produktionen. Flere markeder syd for Danmark begynder at fatte interesse for de danske sengeprodukter, og nu kan produktionen heldigvis udvides inden for de eksisterende fysiske rammer:

- Holland er et af de markeder, som vi har tæt kontakt til lige nu, og vi forventer vækst også i de kommende år. Og når vi skal udvide, er det klart, at vi vil spørge Intego om hjælp, slutter Kim Rasmussen.

Download