Sprogcenter Aalborg surfer trådløst med ny og fremtidssikret netværksløsning

Hos Sprogcenter Aalborgs kan de cirka 1600 kursister og undervisere koble computere og smartphones på et trådløst netværk. Den fremtidssikrede netværksløsning er leveret af Intego, som har taget stort ansvar og ageret sparringspartner gennem alle projektets faser.

Et ønske om større fleksibilitet i undervisningen satte skub i beslutningen om at etablere en moderne netværksløsning hos Sprogcenter Aalborg. Intego var blandt tilbudsgiverne, og løb med ordren ved at tilbyde en professionel løsning, som imødekommer et stigende behov for stabil, hurtig og fleksibel netværksadgang hos uddannelsesinstitutionens kursister. ”Vi valgte Intego på baggrund af en grundig evaluering. Tidligere gode erfaringer med Integos kvalitetsløsninger kombineret med et stærkt produkt og et kost-effektivt tilbud gjorde udslaget”, forklarer Steen Spuur Mortensen, IT-ansvarlig hos Sprogcenter Aalborg.

Driftssikkerhed i fokus

Valget faldt på en trådløs løsning fra Meru. Løsningen er baseret på en centralt placeret controller, som kan konfigureres til at køre ”Virtual Cell”. ”Det betyder, at det trådløse netværk kan anvende samme frekvenskanal på alle access points i hele Sprogcenter Aalborgs hus. Det giver en optimeret ydelse, tilgængelighed og sikkerhed, idet den støj, der normalt vil opstå i form af kanalforstyrrelser imellem flere access points, bliver elimineret”, forklarer Lars Vegger, projektleder hos Intego.

100 % tilfredshed

Idet Meru controlleren styrer, hvornår hvert enkelt access point må sende, vil ingen af uddannelsesinstitutionens brugere komme til at opleve manglende stabilitet eller nedgang i netværkshastighed. Hvis mange brugere har behov for adgang til høj båndbredde samtidigt, fordeles belastningen blot på flere access points. Og netop driftssikkerheden vægter man højt hos Sprogcenter Aalborg. ”Det nye netværk har nu været i brug i 3-4 måneder, og det har kørt 100% som lovet – uden nedbrud”, fortæller Steen Spuur Mortensen.  

Stor skalerbarhed

En anden væsentlig fordel ved den nye Meru løsning er skalerbarheden. Controlleren er licensbaseret, således at Sprogcenter Aalborg har kunnet nøjes med at investere i det antal access point, som har været nødvendig til uddannelsesinstitutionens nuværende antal brugere. ”Den løsning, som vi har valgt, er således fremtidssikret. Hvis Sprogcenter Aalborg med tiden får flere kursister, kan vi tilføje flere access points, som kan dække det nye netværksbehov”, fortæller Lars Vegger.

Stor glæde hos Sprogcenter Aalborg

Hos Sprogcenter Aalborg har man været meget tilfredse med eksekveringen af den samlede løsning, som også inkluderede en ny firewall samt installation og konfiguration heraf. ”Det er vores erfaring fra både dette og tidligere projekter, at Intego er utrolig dygtige til at tage ansvar i opgaveløsningen. Det gør det nemt for os at igangsætte sådanne projekter, da vi ved, at vi har 100% opbakning og en kompetent sparringspartner, som gør sit ypperste for at nå i mål til vores fulde tilfredshed, slutter Steen Spuur Mortensen.