Ny ordre-app fra Intego

Production Intelligence vinder stigende indpas i danske produktionsvirksomheder. Intego, der er specialister inden for området, har lanceret en ny app til ordrestyring.

De største danske produktionsvirksomheder har gjort det i årevis, og nu begynder de små og mellemstore danske produktionsvirksomheder at følge efter. Det handler om digitalisering af produktionen, og det handler om at kombinere styrkerne ved Industri 4.0, Industrial Internet of Things (IIoT) og Big data. Det kalder Intego for Production Intelligence:

”Datadreven produktion vinder mere og mere indpas, også i de mindre produktionsvirksomheder. Vi har udviklet en række digitale værktøjer, som er lette at implementere, og som hurtigt øger effektiviteten mærkbart”, siger adm. direktør Jens Frost Mikkelsen fra Intego.

App til ordrehåndtering

Konkret har Intego lanceret en app til håndtering af ordrer i produktionen: ”I praksis foregår ordrehåndteringen i mange produktionsvirksomheder stadig meget manuelt. Det typiske billede er, at ordrer tastes ind i virksomhedens ERP-system, hvorefter der genereres en fysisk ordreseddel, som bæres ud til rette vedkommende i produktionen. Det er dels en ineffektiv måde at gøre tingene på, dels har du ikke et digitalt overblik over ordreflowet, og dels kan der let ske fejl”, fortsætter Jens Frost Mikkelsen.

Han tilføjer, at det eksempelvis kan være afgørende at vide, om produktionen er foran eller bagud i forhold til aftalte leveringstider. Det handler også om at kunne beregne konsekvensen af et skift i ordrerækkefølgen:

”Vi tilbyder en løsning, som samler de tilgængelige data, der allerede findes i virksomheden. Disse data gøres så tilgængelige på et webbaseret interface til brug på smartphones, tablets eller computere, hvor alle har adgang til præcis den viden, de har brug for”, fortsætter Jens Frost Mikkelsen.

Effektivitetsløft på 5-10 %

App’en fra Intego integrerer data fra virksomhedens ERP-system, data fra OEE-modulet, produktionsdata og anden relevant data, og det giver en række fordele. Virksomheden slipper for papir, kan lettere foretage re-planlægning og ved nu også præcis, hvor lang tid det tager at producere et produkt: ”Det er blevet væsentligt nemmere at lave integration mellem forskellige software-platforme, og det er det, vi udnytter med vores ordre-app. Mange steder ser vi hurtigt et effektivitetsløft på 5-10 procent efter få måneder”, slutter Jens Frost Mikkelsen.