Læretid hos Intego gav blod på tanden

Intego har pt. cirka 65 lærlinge, der i kombination med skolegang på Teknisk Skole efter fire år får titlen 'elektriker'. Én af dem er Anders Søgaard, der blot har få uger tilbage af sin tid som lærling hos Intego Skovlund. Og han kan se tilbage på fire gode og lærerige år, hvor han har oplevet faglige udfordringer, godt kollegialt klima og tilfredse kunder.

Inden længe kan Anders Søgaard på 22 år kalde sig uddannet elektriker. En dygtig og vellidt én af slagsen, hvis man spørger Mogens Ellegaard, serviceleder hos Intego Skovlund. ”Anders Søgaard er afholdt af både kollegaer og kunder. Han er meget hjælpsom, og når han har arbejdet hos én af vores kunder, ønsker kunden, at vi sender netop Anders igen til næste opgave,” fortæller Mogens Ellegaard. Anders Søgaard selv mener, at forklaringen på de tilfredse kunder er, at han bare er sig selv; glad og positiv, og at han takker ja til alt det arbejde, han kan få.

Udfordringer, tilfredse kunder og sjove kollegaer

Efter 10. klasse var Anders Søgaard usikker på, i hvilken erhvervsretning han skulle gå. Derfor prøvede han kræfter med tømrer-, smede- og elektrikerfagene. Sidstnævnte fangede hans store interesse, og han startede på Teknisk Skole og fik læreplads hos Intego i Skovlund. ”Min læretid har været rigtig god. Jeg har fået mange forskellige faglige udfordringer, bl.a. har jeg trukket kabler, monteret tavler, installeret maskiner etc. Intego er et stort firma med mange venlige og sjove mennesker, som jeg har nydt at arbejde sammen med", fortæller Anders Søgaard.

Fra elektriker til ingeniør

Anders Søgaards interessefelt inden for elektrikerfaget er primært energioptimerede løsninger til boliger og kontorbygninger. ”Jeg vil gerne være med til at udvikle løsninger, der baserer sig på grøn energi, og som sparer på strømmen i stedet for at bruge løs af den”, siger han. Denne interesse har foranlediget, at Anders Søgaard til august starter på bygningsingeniør-studiet på Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet. Her ønsker han at gøre grøn energi til sit speciale. ”Efter et par år hos Intego var min faglige interesse vokset, og jeg havde fået lyst til at læse videre. Det er dog meget spændende at arbejde hos Intego, så jeg håber, at de har brug for en ekstra elektriker i sommerferierne...”, siger Anders Søgaard. Hos Intego håber man også, at vejene krydses igen: ”Vi vil nødig af med Anders, men vi er glade på hans vegne. Vi må bare håbe, at han vender tilbage til Intego, når han er blevet ingeniør, slutter Mogens Ellegaard med et glimt i øjet.