Intego udskifter 68.000 el-målere for Kamstrup

Kontrakten mellem Intego og Kamstrup er netop underskrevet, og det indledende planlægningsarbejde er allerede begyndt. For fra og med august skal Integos montører ugentligt besøge 2.500 borgere i Aalborg og Nørresundby, der skal have udskiftet deres el-målere.

”Det er en kompleks opgave for ikke nok med, det er mange målere, vi skal udskifte, så er det også inden for en kort tidsplan i et område, hvor adgangsforholdene er svære. Parkeringsforholdene i midtbyen gør, at det her ikke bare er en triviel opgave. Derfor har vi en tæt dialog med Intego om logistikhåndteringen, hvor vi må tænke kreativt og fx have små lagre i byen, som fungerer som opsamlingssteder for nye og brugte varer,” siger Kamstrups Head of Bid Management Søren Byriel.

Når startskuddet lyder, venter et stort logistisk puslespil

Alene dette projekt beskæftiger 30 af Integos montører og koordinatorer. Derfor er Intego også på udkig efter flere montører, som kan hjælpe med udskiftningen fra august og 9-10 måneder frem.

”Det er et stort, spændende projekt, som vi skal have hurtigt i gang. Det kræver nemlig en masse planlægning af montørernes tid og forskellige systemer, som vi skal opsætte til at håndtere alle de nødvendige registreringer,” fortæller Integos projektleder Thomas Pedersen. Sammen med de andre i teamet er han ved at lave forarbejdet, så de kommer sikkert fra start: ”Når først, vi er i gang, så er der jo et stort logistisk puslespil, som skal løses på daglig basis. Her skal vi hele tiden arbejde med at optimere, så montøren har mindst mulig afstand mellem adresserne.”

Siden 2005 har Intego udskiftet mere end 1.000.000 målere til el, vand og varme. For Kamstrup er det da også Integos erfaring på området, som var afgørende for, at valget faldt på dem, forklarer Søren Byriel: ”Vi vælger underleverandører, som vi kan stole på, og som vi tidligere har gode erfaringer med. Her har Intego før vist, at de er en solid og kvalitetsorienteret partner.”

Intego sender brev ud vedr. lovpligtig målerudskiftning

Borgerne i Aalborg og Nørresundby, som er en del af Netselskabet N1s forsyningsområde, vil få et brev fra Intego inden, montøren ringer på. Her vil der være mere information og forslag til tidspunkt for besøget. Målerudskiftningen skyldes et lovkrav om, at alle el-målere skal være fjernaflæste inden udgangen af 2020. I sidste ende, skal det spare forbrugerne penge, da de kan holde øje med sit forbrug løbende.