Intego sikrer mobildækning i Sundhedshuset i Aalborg

Mange nybyggerier er så godt isolerede, at de blokerer for mobilsignalet indendørs. Et af de steder, hvor man har oplevet en meget svag mobildækning, er i det nye Sundhedshus i Aalborg. Her måtte husets brugere udendørs for at kunne sende en sms eller foretage et opkald.

Løsningen kom fra Intego

Som løsning på problemet valgte Himmerlands Boligforening, der driver Sundhedshuset, at få installeret et dækningsanlæg, hvor de forskellige teleoperatører kan tilsluttes centralt. Intego blev valgt til at udføre opgaven, som blandt andet bød på installation af 30 antenner indvendigt i bygningen.

Sundhedshuset, hvor læger, apotek, fitnesscenter og nærpoliti holder til, er kun godt ét år gammelt, og i et nyt byggeri er det væsentligt at projektere med stor hensyntagen til bygningens arkitektur. "Vi har derfor benyttet de eksisterende føringsveje til den omfattende kabelføring i forbindelse med dækningsanlægget. Heldigvis var Sundhedshuset projekteret med fine føringsveje skjult over systemlofterne, så installationen blev primært udført med skjult kabelføring, så vi ikke ændrede på husets arkitektoniske udtryk", fortæller Kaj Anker Hansen, projektleder hos Intego.

Overset konsekvens af isolering

Den manglende mobildækning er i mange tilfælde en overset konsekvens af den gode isolering, som kendetegner mange nye byggerier. En effektiv kommunikationsløsning bør tænkes ind fra begyndelsen, og det kan ligesom i Sundhedshuset være en fleroperatør DAS-løsning (Distribueret Antenne System). Med den nye løsning vil husets brugere fremover opleve en god mobil- og mobildatadækning uanset hvilken operatør, de anvender.