Intego-lærlinge besøger Solar Explorium

I begyndelsen af marts var 35 af vores lærlinge på besøg i Solar Explorium – et showroom, som præsenterer de nyeste energirigtige produkter og løsninger til slutbrugere, installatører, rådgivere samt til industrien.

Bygningsinstallationer kommunikerer via IP-netværk

Det var en inspirerende dag, som blandt andet bød på en rundtur i Solar Exploriums lavenergiklasse 1 kontorbygning. Bygningen er i sig selv et eksempel på, hvordan forskellige teknologier kan integreres i en samlet intelligent løsning. Alle bygningens tekniske installationer er koblet sammen i en "Netcontrol"-installation. Det betyder, at installationerne kan kommunikere med hinanden via et IP-netværk, og varme, lys, persienner, udluftning mm. kan til enhver tid styres for hele bygningen og de enkelte rum.

Løsninger, der sparer energi

Vores lærlinge fik demonstreret, hvordan Solar Explorium anvender fremtidens teknologi til at opvarme bygningen ved hjælp af varmepumper og varmtvandsforsyning fra solfangere på taget. Dagens program indeholdt også en præsentation af LED belysningsprodukter samt foredrag om udvikling af LED lysstyrke, lysets farve og levetid. Alt i alt en dag med masser af inspiration, som vi ser frem til på sigt at integrere i vores egne løsninger.