Intego Kolding: Fra 3 til 80 ansatte på 6 år

Efterspørgslen på specialister, der kan servicere industrivirksomhederne i Trekantsområdet, er gennem de seneste år steget. I 2012, da Intego slog dørene op for afdelingen, var der kun tre teknikere ansat. I dag, seks år senere, tæller afdelingen 80 ansatte inden for både el, mekanik og automation. Det er en udvikling, som Koldings borgmester ser positivt på.

Jørn Pedersen, Koldings borgmester, havde afsat en dag til at høre mere om, hvordan Intego kan være med til at styrke kommunens udviklingsplan og vækststrategi. Han gik derfra med viden om, at kommunen har en full-serviceleverandør, der kan løfte både de store og mellemstore industrivirksomheders udfordringer:

”Jeg er glad for, vi har en lokal virksomhed, der er klar til at løfte industriens opgaver inden for en række forskellige fagområder. Mit kendskab til Intego inden mødet var begrænset, men nu ved jeg, vi har en lokal servicevirksomhed, som er engageret og kan løfte de opgaver, industrien står overfor.”

Om årsagen til Integos succes i Kolding og omegn, lægger Intego især vægt på medarbejdernes betydning. For de er alle med til at skabe den servicekultur og arbejdsglæde, som er afgørende for Integos succes.

Fokus på at udlære de bedste specialister – og succesfuld integration

Blandt afdelingens 80 ansatte er der 14 lærlinge. En af årsagerne til, Intego har haft succes med at tiltrække medarbejdere er da også fokusset på sine ansattes trivsel, udvikling og ikke mindst sammenhold. Medarbejdere er Integos vigtigste ressource. Derfor har Intego også et konstant fokus på at spotte, udvikle og dygtiggøre sine egne talenter.

Her siger salgschef Morten Eskelund, der har base i Kolding, uddybende: ”Vi har altid lærlinge hos os inden for alle vores fagområder, og det samme gælder også på integrationsområdet, hvor vi på nuværende tidspunkt har tre med anden etnisk baggrund ansat. Hver og en af vores ansatte bidrager positivt til afdelingen - og jeg er slet ikke i tvivl om, at vores kunder kan mærke værdien af vores sammenhold.”

Øget efterspørgsel på mekanisk driftssupport

Intego har en lang række forskellige fagområder, som medarbejderne kan dygtiggøre sig inden for. På landsplan tæller Intego mere end 700 ansatte inden for el, mekanik og automation. Et af de områder den lokale afdeling i Kolding oplever en efterspørgsel på er mekanisk service og driftssupport:

”I takt med den stigende vækst hos industrivirksomhederne i lokalområdet, så oplever vi en større efterspørgsel på kompetente medarbejdere, der kan hjælpe den enkelte virksomhed med mekanisk driftssupport. Her hjælper vi med at sikre, at både nye og etablerede virksomheders produktion, bliver holdt kørende,” fortæller Søren Aspestrand, afdelingsleder for det mekaniske værksted i Kolding.

”En ting er at finde den rette placering, når man som industrivirksomhed udvider eller åbner en ny afdeling. Men det er også afgørende, at der er arbejdskraft til rådighed i lokalområdet – og det er vi med til at sikre,” afslutter Søren Aspestrand. Det er da også noget, som borgmesteren ser positivt på.