Fra flygtning til fastansat elektriker

For den afghanske flygtning, Amin Mirzei, blev praktikaftalen med vores el-tekniske afdeling i Aalborg startskuddet til en fastansættelse. Først som elektriker inden for telekommunikation inden han atter vendte tilbage til den el-tekniske afdeling.

”Det var vigtigt for mig at vise, at jeg kan og vil det her fag,” fortæller den 24-årige Amin Mirzei og fortsætter: ”Den mulighed fik jeg hos Intego.” I 2013 tog han hul på elektrikeruddannelsen hos TECHCOLLEGE i Aalborg. Efter et års skolepraktik kom han til Intego, hvor han efter tre års læretid blev ansat som elektriker i Integos afdeling i Aalborg.

Jeg kan og vil det her

I 2007 flygtede den 14-årige Amin Mirzei alene fra de turbulente omgivelser i Afghanistan. På sin rejse mod Danmark blev han stoppet af politiet, der sendte ham til et dansk asylcenter, hvor han fik asyl som flytning. Et halvt år senere flyttede han til et opholdssted i Hobro og færdiggjorde sin skolegang. Efter 10. klasse stod det klart, at håndværkerfaget var det rette for ham.

”Jeg oplever, at mange tror, det er sværere for en med anden etnisk baggrund at få en praktikplads og efterfølgende et job – og det er det måske også. For mig gav skolepraktikken mulighed for, at jeg fik kontakt til en virksomhed, hvor jeg blev tilbudt en læreplads og senere fast arbejde,” fortæller Amin Mirzei og fortsætter: ”Intego gav mig mulighed for at vise, at det er dét her, jeg kan og vil.”

Under skolepraktikken hos TECHCOLLEGE er det muligt at komme på besøg hos virksomheder. Det var her, han stiftede bekendtskab med Integos el-tekniske afdeling i Aalborg.

Vejen til fastansættelse

”Da jeg kom til Intego, blev jeg taget godt imod. Jeg har rare kollegaer, og jeg kom hurtigt med ud til nogle af de store industrikunder, blandt andet forskellige slagterier, hvor jeg prøvede kræfter med spændende installationstekniske opgaver,” forklarer Amin Mirzei.

Årsagen til, han skifter bekendtskab med telekommunikationsbranchen er, at han fik tilbudt tre måneders læretid i Telecom-afdelingen i slutningen af sin uddannelse.

”Vi var på udkig efter nye kompetente medarbejdere til vores Telecom-afdeling. Derfor så vi det som en oplagt mulighed at gøre Amin til en del af vores team,” fortæller afdelingsleder for Telecom Poul Erik Madsen, der efterfølgende tilbød Amin Mirzei ansættelse i afdelingen i en kort periode.

”Inden jeg startede havde jeg ikke tænkt, at jeg kom til at arbejde inden for den branche. Men jeg er glad for det, fordi det er et spændende og udfordrende job, hvor jeg kommer med ud til nogle af de store teleselskaber,” forklarer Amin Mirzei. Da ansættelsen i Telecom udløb, blev han ansat som elektriker i Integos el-tekniske afdeling i Aalborg, hvor han også tilbragte størstedelen af sin læretid.