Et elektriker-team med 170 års erfaring

Integos el-tekniske afdeling i Esbjerg kan fejre to jubilarer i august: D. 1. havde senior konsulent Jørgen Husted 50 års jubilæum, og dagen efter rundede elektriker Allan J. Hansen 40 år. Selvom virksomheden har skiftet navn igennem årene, så er de et team på fire, der har holdt ved i 170 år.

”Carsten, Jan og jeg har jo allerede holdt ’sølvbryllup’ som et fast makkerpar i firmaet, og vi plejer at joke med, at alle unoderne, dem har vi lært af Jan under vores læretid hos ham,” indleder Allan. Man fornemmer hurtigt, at kemien mellem dem, og arbejdsmiljøet generelt i afdelingen, er afgørende for deres loyalitet.

Allan, Carsten og Jan startede i lære hos Sterndorff-Jessen i 70’erne, hvor de efterfølgende blev ansat som elektrikere. Jørgen har haft dem under sine vinger som projektleder, afdelingsleder og i dag senior konsulent hos den el-tekniske afdeling i Esbjerg, der blev overdraget til Intego i 2007. For Jørgen har de seneste 50 år budt på mange udfordringer:

”Det har været en spændende rejse, hvor jeg først startede som læredreng og senere blev afdelingsleder i samme firma. Carsten, Jan og Allan har været en fantastisk dynamo i firmaet, og har været med til at skabe det sammenhold og den arbejdsglæde, som kendetegner afdelingen. Igennem årene er der blevet udvist stor tillid til mig, og jeg har – ligesom de andre – hele tiden fået nye udfordringer. Carsten, Jan og Allan har blandt andet i en årrække været formænd på vores store byggepladser, og det er en opgave, de har løftet med stor ansvarsfølelse.”

Integos værdisæt booster ancienniteten

”Man skal ikke tage fejl af vores hårfarve,” siger Allan på vegne af teamet: ”Men det gør de heller ikke. For når det handler om noget med store kabler, så ved de godt, hvem de kan spørge til råds.”

Sammenhold og ’frihed under ansvar’ er ord, som går igen, når du spørger, hvad de godt kan lide ved arbejdet. Her uddyber Allan: ”Du får tildelt opgaver, du selv skal løse hos kunden. Det viser, at Intego har stor tillid til den enkelte medarbejder, og det gør arbejdet spændende.”

Selvom muligheden for selv at træffe beslutningerne hos kunden er stor, så er sammenholdet det samme: ”Klimaet og måden, vi er overfor hinanden på, kan jeg godt lide. Vi hjælper hinanden, og hvis du har viljen til det, så får du lov til at prøve kræfter med mange forskellige ting,” siger Allan.

Der er plads til at være fagnørd

Udover Integos værdisæt er passionen for el-teknik også noget, som fastholder dem. Her fortæller Allan følgende: ”Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil være elektriker. Selv i min fritid ’roder’ jeg med el. Hvis du ser mine specialbyggede stuehøjtalere, så undrer du dig nok over, at min kone er gået med til det. Jeg nørder og er stadig nysgerrig omkring mit fag.”

Som en landsdækkende teknisk servicepartner har Intego volumen til at servicere nogle af landets største industrivirksomheder – og her gemmer der sig spændende udfordringer: ”Det projekt, der har været den største udfordring for mig, var sidste år på DuPont, hvor fabrikkens interne kraftværk gennemgik en omfattende ombygning, som en del af en grøn omstilling. Her arbejdede jeg sammen med 18 udlændinge i projektets otte måneder, som en slags formand, hvor jeg ikke selv brugte skruetrækkeren, men delte ud af mine erfaringer på både tysk og engelsk,” siger han.

Allan vil gerne – ligesom Jørgen – fejre sit 50 års jubilæum: ”Jeg føler stadig, jeg har meget at bidrage med. Jeg sætter også en stor ære i, at mine kollegaer de seneste år har valgt mig som tillidsrepræsentant i afdelingen. Og hvem ved, måske kan Carsten, Jan og jeg nå at fejre ’guldbryllup’ sammen også hos Intego?” afslutter Allan muntert.

Jubilæumsoversigt

  • I 2018 fejrer senior konsulent Jørgen Husted og elektriker Allan J. Hansen henholdsvis 50 og 40 års jubilæum d. 1. og 2. august.
  • Næste år runder elektriker Carsten Theede Lund også sit 40 års jubilæum d. 1. august.
  • Elektriker Jan Husted Christensen fejrede 40 års ansættelse d. 14. januar 2015 og har i dag været ansat i 43 år.