Danish Crown forlænger partnerskab med Intego

Danske industrivirksomheder indgår i stigende grad partnerskaber med deres leverandører. Aftalerne skaber dynamik og resulterer i øget produktivitet, lyder det blandt andet fra Danish Crown-koncernen, der netop har forlænget én af sine store partnerskabsaftaler med Intego.

Én af Danmarks største industrikoncerner Danish Crown indgik i 2010 en aftale med Intego. Der var tale om en koncernaftale med datterselskabet Tulip Food Company omkring det el-tekniske arbejde på produktionsapparat- og bygninger. Siden fulgte individuelle aftaler med flere af Danish Crowns produktionssteder, og blandt andet har flere af driftsselskaberne i Danish Crown overdraget deres interne El-afdeling til Intego:

"Vi har meget stor succes med vores ISM-koncept (Industry Service Management), hvor interne EL-tekniske afdelinger outsources til os. Et sådant partnerskab giver en række fordele for begge parter. Eksempelvis kan EL-afdelingen skaleres op eller ned afhængig af behov, og medarbejderne, som før var interne, bliver løbende efteruddannet og specialiseret hos os", forklarer Torben Høyrup, der er ISM konceptchef hos Intego.

Og hos Danish Crown er man enige i, at partnerskaber med leverandører er en win-win:

"Vi ser et væsentligt potentiale i stordriftsfordele på leverandørsiden, og det har vi opnået med Intego. Koncernaftalen betyder, at vi kan reducere antallet af leverandører, idet Integos bredde og erfaring med fødevareindustrien sikrer os kompetent assistance på hele el-området", siger Søren F. Eriksen, direktør for Teknik og Produktion hos Danish Crown og koncernteknisk chef hos Tulip Food Company John Lehmann Pedersen siger supplerende: "At vi har samlet store dele af de el-tekniske services og projekter hos Intego betyder, at vi i stedet for at have overkapacitet internt kan trække på Integos kompetencer i perioder med spidsbelastning".

John Lehmann Pedersen har netop forlænget flere af aftalerne med Intego. Eksempelvis er en aftale, der tidligere løb i tre år, nu blevet forlænget på ubestemt tid dog med en årlig revision, og det understreger partnerskabets værdi:

- Partnerskaber i denne størrelsesorden skal naturligvis afprøves, evalueres og tilpasses, og det er sket løbende i den forgangne aftaleperiode. Nu har vi et koncept, der fungerer, og som i princippet kan anvendes alle steder i koncernen og hos andre lignende industrikoncerner, pointerer Torben Høyrup og fortsætter: - I en verden, hvor danske industrivirksomheder er under konstant pres fra udlandet, og hvor produktivitet og effektiviseringer hele tiden er i højsædet, så er det her én af måderne at optimere på. Og der er ingen tvivl om, at det skaber værdi – både driftsmæssigt og på bundlinjen for begge parter i partnerskabet.