At være en del af Integos udvikling tiltrækker automationsfolk

Selvom automationsbranchen mangler kvalificeret arbejdskraft, så har Integos nye automationsafdeling i Aarhus på kort tid formået at stable en afdeling på benene. Afdelingslederen er ikke i tvivl om hvorfor: Det er motivationen for at være en del af dét team, der starter noget nyt op sammen.

”De folk, jeg drømte om at få, det er også de folk, jeg har fået,” indleder Flemming Jacobsen, afdelingsleder hos Integos nye afdeling inden for Industriel IT og Automation i Aarhus. Afdelingen tæller i dag fire ansatte, og de har alle det til fælles, at de har skiftet deres tidligere arbejdssituation ud med drømmen om at være med til at opbygge en afdeling sammen: ”Det var dét, der lokkede mig – og det var også dét afgørende for mine kollegaer. Det er motivationen for at starte noget nyt op, der driver os,” uddyber Flemming Jacobsen.

’Vi får lov til at sætte vores præg på afdelingen’

Få måneder efter Flemming Jacobsens ansættelse bød han afdelingens første to medarbejdere velkommen. En af dem er automationstekniker Kim Møller Jensen:

”Jeg opsagde mit arbejde, fordi jeg netop gerne vil være med til at starte noget nyt op hos Intego,” forklarer han og begrunder: ”Det er spændende at være en del af udviklingen og få lov til at sætte sit præg på afdelingen. Intego har levet op til de forventninger, jeg havde inden, jeg startede. Det er et fedt sted at arbejde. Du får lov til at bidrage med den viden og erfaring, du har. Og du får lov til at løse projekter fra start til slut på tæt hold med kunden.”

Flemming Jacobsen siger uddybende: ”Vi får lov til at sætte vores præg på afdelingen og bringe vores kompetencer i spil på bedste vis. Da vi startede, var tavlen jo ren, så vi har alle fået lov til at bidrage fremfor, vi bare overtager noget, der allerede er kørende – det er enormt motiverende at være med til.”

50 års erfaring og et stærkt bagland driver afdelingen

Selvom afdelingen er ny, har teamet massiv brancheerfaring. Afdelingens automationstekniker, softwareingeniør og afdelingslederen selv har tilsammen 50 års brancheerfaring. Senest har de også budt velkommen til en nyuddannet automationstekniker. ”Vi kommer med hver vores spidskompetencer og erfaring, som gør, at selvom vi er den mindste automationsafdeling i Intego, så har vi et solidt team,” siger Flemming Jacobsen.

Intego beskæftiger på landsplan flere end 50 engagerede automationsmedarbejdere fordelt på afdelinger i hele landet. Det er også det bagland, som Aarhus trækker på: ”Det har været trygt at starte afdelingen op, fordi vi kan trække på den viden og erfaring, vores automationskollegaer har. Du lærer hurtigt, hvem du skal ringe og spørge i forskellige situationer – og der er altid nogen, du kan sparre med,” fortæller Flemming Jacobsen og fremhæver den holdånd, der både er i Aarhus og på landsplan på tværs af Integos afdelinger.

Vil tredoble afdelingen og rykker i nye lokaler

Selvom Aarhus huser Integos mindste automationsafdeling, så har de allerede travlt. Afdelingslederen forventer derfor også, de snart får behov for flere kollegaer: ”Ved udgangen af 2018 forventer jeg, vi har budt velkommen til tre-fire nye kolleager. Og i 2019 er det min ambition, vi er 12-15 ansatte i alt.”

I dag deler teamet lokaler med 60-70 kollegaer inden for el og mekanik i Aarhus, som netop er flyttet i større lokaler i denne uge: ”Åbningen af vores nye automationsafdeling er en af grundene til, at Aarhus-afdelingen har behov for mere plads. Derfor rykker vi også i nye lokaler. Det er en positiv oplevelse, at man handler hos Intego. Tidligere har jeg prøvet, der først bliver gjort noget for sent, når vi allerede har pladsmangel. Det er noget, som jeg generelt synes er kendetegnene for Intego: Hos Intego, der handler vi og tager ansvar.”