50 år i el-branchen – og still going strong

Han har befundet sig så godt i sit erhverv, at han aldrig har overvejet et brancheskift. Den 1. november 1966 startede Bjarne Elmholdt sin læretid i Kibæk Installationsforretning, og i dag er både arbejdsadressen og arbejdsglæden den samme, selv om arbejdsgiveren har skiftet navn til Intego.

”Forleden var jeg til møde med alle Integos serviceledere fra de forskellige afdelinger, og her skulle vi give en kort præsentation af os selv. Da jeg præsenterede mig og fortalte, at jeg blev udlært elektriker for ’mange herrens år siden’, var der en, der sagde: ’Det er jo næsten dengang, vi havde jævnstrøm!’”, fortæller servicelederen hos Intego Kibæk, som den 1. november fejrede 50 år i el-branchen.

Bjarne Elmholdt er født i 1949. I dag er han 67 år – og ”still going strong”. Han var 17 år, da han trådte ind i el-branchen den 1. november 1966 som lærling i den lille lokale elektrikervirksomhed Kibæk Installationsforretning, som senere blev til Kibæk Elservice. 4 år og tre måneder senere, den 31. januar 1970, var han færdiguddannet elektriker. Og kun afbrudt af militærtjeneste, et ophold på installatørskolen i Aarhus og et par andre kortere ansættelser har han arbejdet samme sted lige siden.

Da hans tidligere læremester døde pludseligt af en blodprop, overtog han den daglige ledelse af Kibæk Installationsforretning, og knap et år senere, den 1. marts 1977, overtog han virksomheden, som han siden drev sammen med hustruen Elsebeth i 33 år.

Firmaets mest erfarne

I december 2009 blev Kibæk Elservice solgt til Systek Skræddergaard, hvor Bjarne Elmholdt blev ansat som elinstallatør, og fire år senere blev den ”nye” arbejdsplads så opkøbt af hans nuværende: Intego, hvor han siden har arbejdet som serviceleder.

”Vi synes jo, det er ret imponerede, at vi har en medarbejder, der har 50 års erfaring fra el-branchen. Det er der ikke nogen af os andre, der kan prale med”, lyder det fra Lars Rømer, som er afdelingsleder for Intego Midtjylland.

”Han har en enorm faglig viden at trække på, men ud over det rent faglige er han også en meget vellidt medarbejder og kollega, fordi han bare er en sympatisk person, som helt naturligt skaber en god stemning omkring sig. Det er jeg sikker på, at både hans kollegaer og kunder kan skrive under på”.

Kundernes mand

Lars Rømer tilføjer, at der er mange, der vil kunne lære noget om god kundepleje af Bjarne Elmholdt, fordi han lytter til sine kunders behov og altid står på spring for at sikre, at kunden får den rette løsning – og en god behandling. Noget, som Bjarne Elmholdt altid har vægtet højt gennem hele sit lange arbejdsliv:

”Selvom vi i vores virksomhed måske har problemer, som synes store for os, så skal man huske på, at kundens problem er det vigtigste for ham eller hende. Jeg vil gerne have en god dialog med mine kunder, og det synes jeg i al beskedenhed også, at jeg har. Og jeg tror da, det er en del af grunden til, at mange af vores kunder stadigvæk bliver ved med at ringe på mit nummer”, forklarer Bjarne Elmholdt.

Stadig sjovt at gå på arbejde

Selvom han i sin lange karriere har holdt sig inden for samme branche og stort set også samme arbejdsplads, har Bjarne Elmholdt stiftet bekendtskab med både livet som selvstændig og som ansat – og som han siger, så har både hverdagen som selvstændig i egen lille virksomhed og ansættelsen i en stor virksomhed som Intego sin charme. Men meget har da også ændret sig siden.

”Da jeg startede som lærling, var styring af el-installationer meget simpelt – i dag er det jo meget komplekse styresystemer. Der må jeg være ærlig og sige, at trods 50 år i branchen, så er den helt nye og moderne teknologi svær at tilegne sig i min alder”, fortæller jubilaren, som endnu ikke har planer om at trække stikket og gå på pension:

”Dels er Intego en spændende arbejdsplads, og dels har jeg et godt samarbejde og en god kemi med mine kollegaer og kunder. Derfor synes jeg stadigvæk, det er spændende at tage på arbejde. Alt har en tid, og alt har en slutning – og det har min tid i Intego selvfølgelig også. Men der er ikke sat dato på”, lyder svaret på det spørgsmål, han med garanti har fået stillet mange gange, efter han passerede pensionsalderen.

”Hvis jeg siger, at jeg vil stoppe om et år, så vil jeg mentalt gå ned i gear fra den dag, jeg har truffet beslutningen. Men jeg vil ikke forlade virksomheden på en måde, hvor mine kollegaer bagefter tænker: 'Bjarne lavede ikke noget det sidste år, inden han stoppede'. Det vil slet ikke være tilfredsstillende for mig".