DAS-anlæg & Wi-Fi

De seneste års teknologiske udvikling har betydet, at vores kommunikation i stadig højere grad foregår både digitalt og trådløst – både derhjemme og på jobbet. Og det stiller store krav til netværket, når mange enheder som iPads, smartphones og computere skal være online eller kommunikere direkte med hinanden. For at kunne imødekomme det voksende behov for trådløs adgang, er det derfor nødvendigt med en effektiv indendørs kommunikationsløsning.

DAS-Anlæg (Distribueret Antenne System)

Energirigtige bygninger, tykt glas, solafskærmning og betonflader medvirker til at dæmpe radiobølger fra mobilnetværket, så den gode udendørsdækning ikke når inden for murene. Det viser sig især i nybyggeri og ved bygninger, der har gennemgået større renoveringer. Hertil kommer kapacitetsudfordringer, hvor der trods dækning ikke er tilstrækkelig kapacitet til at servicere alle bygningens brugere. Med et DAS-anlæg er du sikret en effektiv løsning på din virksomheds udfordringer i forhold til både dækning og kapacitet.

Et DAS-anlæg fungerer som en integreret del af din virksomheds lokaler og bruger mobiloperatørernes signal som kilde, hvorefter signalet distribueres ud i hele bygningen. På den måde er du sikker på, at bygningens brugere har både dækning og kapacitet til såvel mobil tale som data. DAS-anlægget kan udføres på forskellige måder og tilpasses den enkelte bygning for optimal dækning:

Et passivt DAS-anlæg består udelukkende af passive komponenter og distribuerer mobiloperatørernes signal rundt i bygningen via coax-kabler og antenner. Det passive anlæg er fleksibelt i forhold til teknologier og er yderst driftssikkert.

Et aktivt DAS-anlæg kan tilpasses bygninger i alle størrelser, og det er muligt at dække flere forskellige bygninger i det samme anlæg. Mobiloperatørernes signal tilsluttes DAS-anlægget, hvorfra der føres fiber ud til aktive radioenheder, og videre herfra distribueres signalet rundt i bygningen via et net af aktive eller passive antenner. Et aktivt DAS-anlæg er skalerbart og giver mulighed for overvågning af anlægget.

Et DAS-anlæg kræver altid tilslutning fra minimum én mobiloperatør, og vores anlæg kan tilsluttes alle landets mobiloperatører – samtidigt eller hver for sig. Efter aftale med mobiloperatørerne kan de blive tilsluttet DAS-anlægget med enten en BTS (Basestation), som en selvstændig antenneposition i deres netværk eller med en repeater, som via en antenne på taget forstærker den eksisterende dækning i området ind i bygningen.

Hos Intego har vi mange års erfaring med etablering af indendørs kommunikationsløsninger – lige fra design, implementering og drift til service og vedligehold. Vi har nogle af branchens dygtigste medarbejdere fordelt på afdelinger over hele landet, og det er din garanti for, at vi kan rykke hurtigt ud og tilføre ekstra ressourcer eller yde service, når der er behov for det.

Trådløst netværk med Wi-Fi

Flere og flere enheder produceres i dag ikke længere med mulighed for netværkstilslutning via kabel, fordi tilslutningen ofte foregår trådløst. Og mens et Wi-Fi-netværk førhen ofte var tænkt som internetadgang for husets gæster, er det i dag en vigtig del af mange arbejdsprocesser, hvor både apps og software kommunikerer trådløst.

Et Wi-Fi-netværk og DAS-anlæg supplerer hinanden rigtig godt og sikrer en optimal dækning til både tale og data – og ikke mindst kapacitet til alle bygningens brugere og trådløse enheder.

Wi-Fi kan etableres både inden- og udendørs og giver foruden trådløs internet mange andre muligheder – fx for indsamling af forskellige data til brug i statistikker og i markedsføringsøjemed.

Vores Wi-Fi-løsning etableres som et robust og skalerbart netværk, som har den nødvendige kapacitet til at dække din virksomheds aktuelle brugerbehov. Og med det trådløse Wi-Fi giver du alle bygningens brugere adgang til et netværk af høj kvalitet og med god dækning.

Vi sørger for, at du får en skræddersyet og fleksibel kommunikationsløsning, som matcher din virksomheds ønsker og behov. Og vi kan hjælpe, uanset om du ønsker en forbedring eller udvidelse af jeres eksisterende løsning, eller om vi skal finde en anden løsning, som vil være mere optimal for din virksomhed. Vi arbejder landsdækkende og begrænser os ikke til en enkelt udbyder, men sammensætter den mest optimale løsning baseret på en analyse af virksomhedens behov og de forskellige operatørers tilbud.

Når du samarbejder med Intego omkring virksomhedens netværksløsninger, tilbyder vi en serviceaftale i form af en SLA (Service Level Agreement), som er en individuelt tilpasset aftale omkring Integos levering af løbende vedligehold og service – baseret på din virksomheds ønsker og behov. Med vores serviceaftale er du samtidig sikret adgang til hurtig og præcis opgaveløsning, når behovet opstår.

Medie

Hurtig kontakt

Martin Schramm
Martin Schramm
Salgschef

Har du spørgsmål,
behov for rådgivning
eller et tilbud?


Så ring til Martin
på tlf. 99 36 42 93

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Cases