Karriereudvikling: fra elektriker til automationstekniker

Kenneth Fynbo Hansen startede som elektriker i Intego Kolding for syv år siden. Dengang var det en god relation der trak ham til, men senere skulle det vise sig at være udviklingsmulighederne i virksomheden, som fastholdt Kenneths gode arbejdskraft.

Efter fire år som elektriker fik Kenneth lyst til at prøve kræfter med en rolle som projektleder i afdelingen Installation & Service i Kolding, og det viste sig at være en god beslutning, da Kenneth, ud over at være en dygtig elektriker, viste at han også var en værdiskabende projektleder.

”Jeg holder meget af at være ude hos kunderne, som man primært er som elektriker, men jeg følte det som et naturligt skridt at blive projektleder, da jeg samtidig trives godt med at styre mine egne projekter hos vores industrikunder,” fortæller Kenneth.

Efter halvandet år som projektleder bød der sig pludselig en mulighed i Integos automationsafdeling i Kolding, da en kollega meddelte, at han skulle på pension. Kenneth havde været projektleder for mange af kollegaenes kunder og med en uddannelse inden for styring og regulering, havde Kenneth helt fra start et ønske om på sigt at arbejde med automation.

En god ide at prøve det nye område af først

Kenneth henvendte sig til sin chef og fremlagde karriereønskerne, hvorefter en karriereplan tog form: med en glidende overgang skulle Kenneth med tiden overtage kollegaens kunder. Kenneth husker det som en rigtig god måde:

”I stedet for bare at kaste mig ud i et nyt område, så fik jeg lov til at prøve det af og se om det føltes rigtigt. Det var samtidig rart, at jeg fik lov til at fortsætte og færdiggøre mine igangværende opgaver stille og roligt.”

Afdelingschef, Søren Zacho Brink har hele vejen støttet op om Kenneths karriereudvikling og kunne samtidig drage flere fordele af Kenneths ønske om at arbejde inden for automation, da det havde stor betydning for kollegaen, som skulle på pension, at kunderne blev overdraget til den helt rigtige:

”Kenneth evner at tale løsningen med kunden og tilfredsstilles ved at få det til at ske, så der er ingen tvivl om, at det er den rigtige vej at gå,” meddeler Søren.

Kenneth fandt hurtigt ud af det var det rigtige valg. Den glidende overgang varede et års tid med grundig oplæring før han officielt kunne kalde sig for automationstekniker.

Ingen lukkede døre

Kenneth er glad for den opbakning han har fået helt fra start omkring hans karriereønsker og føler der er blevet gjort meget for at imødekomme dem. Søren bekræfter velviljen og fortæller:

”Hos Intego er vi meget lydhør over for medarbejdernes karriereønsker og arbejder altid på at imødekomme disse, i det omfang det er muligt. Det sker måske ikke nu og her, men som en start kan det ønskede område oftest prøves af ved eksempelvis at sende medarbejderen ud på opgaver med en erfaren kollega inden for området. Som udgangspunkt er der derfor ingen lukkede døre – det er blot et spørgsmål om en god dialog og en håndgribelig plan.”

Kenneth trives i sin nuværende hverdag, hvor 90% af hans tid foregår ude ved kunden. Hans karriereplan består i at blive ved med at udvikle sig inden for automation, hvilket Intego støtter i høj grad og derfor løbende sender medarbejdere på efteruddannelse, så de altid har et forspring til fremtiden.