Intego direktør fejrer 25-års jubilæum

Jens Frost Mikkelsen fejrer den 1. juli 25-års jubilæum i Intego A/S. I 1995 trådte han ind ad døren til virksomheden, som han på få år fik ansvaret for at lede igennem travle perioder præget af alt lige fra skiftende ejerforhold til finanskrise. I dag er han administrerende direktør og medejer i Intego A/S, der med afdelinger i hele landet har rundet de 800 ansatte og omsætter for over 700 millioner kroner.

Der er løbet meget vand i åen, siden Jens Frost Mikkelsen startede som automationsingeniør i det daværende Thomas Pedersen A/S i 1995. Med Jens Frost Mikkelsen ombord har virksomheden gennemgået en dynamisk periode med både danske og udenlandske ejere:

- I de første mange år af min tid i virksomheden, skete der rigtig meget i form af omstruktureringer, ejerskifte og så videre, hvilket også fik betydning for min karriere. Jeg tog imod de udfordringer der kom – og i løbet af mine første seks år i virksomheden gik jeg fra en stilling som automationsingeniør til afdelingsleder, så souschef, før jeg i 2001 tiltrådte som direktør, siger Jens Frost Mikkelsen.

I 2005 solgte Siemens, der overtog Thomas Pedersen i 1995, forretningen til Glenco A/S, og i samme ombæring blev Jens Frost Mikkelsen udnævnt til regionsdirektør for Vestdanmark med særligt fokus på el, VVS og installation. Der skulle dog ikke gå mange år, før Jens Frost Mikkelsen og daværende installationschef Lars Schjødt gennem et management buy out overtog ejerskabet for virksomheden, som dermed kom tilbage på nordjyske hænder.

Ny strategi og stærk kultur blev nøglen til succes

Under det nye navn Intego A/S stod Jens Frost Mikkelsen og Lars Schjødt nu i spidsen for 400 medarbejdere og en årlig omsætning på godt 400 millioner kroner. Allerede året efter fik Jens Frost Mikkelsen og Lars Schjødt på mange måder deres ilddåb som ejere, hvor opgaven lød på at manøvrere virksomheden sikkert igennem finanskrisen. Og det lykkedes.

Trods et dyk i omsætningen kom Intego sikkert igennem krisen, og herefter blev sigtekornet for alvor indstillet mod at styre virksomheden i retningen af en mere servicepræget forretningsmodel med fokus på stærke og langvarige kunderelationer. Det betød, at virksomheden gik fra primært at have fokus på projektaftaler til at prioritere de tætte kunderelationer:

- For os var det utrolig vigtigt at få lagt en klar og langsigtet strategi for virksomheden. Vi så allerede dengang en tendens til, at mange virksomheder valgte at lukke deres egne tekniske afdelinger for i stedet af outsource de tekniske kompetencer. Særligt den teknologiske udvikling betød og betyder stadig, at det er sværere at have alle de relevante kompetencer inhouse. Det har ført til, at vores kunder i dag kan samle alle deres behov for teknisk service ét sted, fortæller Jens Frost Mikkelsen.

COO i Intego A/S, Lars Schjødt, der allerede lærte Jens Frost Mikkelsen at kende på en lederuddannelse i 90’erne, inden han selv tiltrådte virksomheden i 2002, supplerer:

- I Intego tror vi på den langsigtede og vedholdende indsats, og for os er det vigtigt, at når enten vi eller vores ledende medarbejdere først har taget ved roret, så skal kursen fastholdes i en længere periode. Hvis vi slingrer for meget, så falder vores medarbejdere og kunder overbord, fortæller Lars Schjødt og forsætter:

- Med 25 år i virksomheden, og heraf knap 20 som øverste ansvarlige, repræsenterer Jens netop den langsigtede og relationelle tilgang. Jens er den fødte diplomat, og han har været og er fortsat afgørende for, at vi i internt i virksomheden i fællesskab finder løsninger, som vi kan stå sammen om. Han trykker aldrig bare på ”chefknappen”, og netop derfor er han også enormt vellidt i huset.

Med en langsigtet og stærk strategi fik Intego for alvor vind i sejlene, og virksomheden er siden vækstet massivt. Væksten har primært været organisk, men opkøb af andre virksomheder har betydet, at den geografiske tilstedeværelse og ikke mindst kompetencepaletten løbende er blevet - og forsat bliver udvidet. Og det er i særdeleshed Integos medarbejdere, der skal tilskrives æren for virksomhedens udvikling, mener Jens Frost Mikkelsen:

- Det har altid været vigtig for os at forankre Intego i en strategi, som medarbejderne kan se sig selv i, og jeg er rigtig stolt af vores fælles indsats over de seneste mange år. Vi har mange medarbejdere, der har været med hele vejen, og vi oplever en fantastisk opbakning fra vores ansatte, som er villige til at gå hele vejenog tage ansvar for virksomhedens drift og udvikling. Det er afgørende for vores positive resultater, lyder det fra Jens Frost Mikkelsen.

I dag beskæftiger Intego godt 800 medarbejdere fordelt på hele 16 afdelinger i hele landet. I 2019 omsatte virksomheden for 715 millioner kroner.

Intego og Jens Frost Mikkelsen tidslinje

 • 1995 – Thomas Pedersen A/S opkøbes af Siemens og forsætter under samme navn. Samme år tiltræder Jens Frost Mikkelsen virksomheden som automationsingeniør.
 • 2001– Thomas Pedersen A/S skifter navn til Siemens Technologies Service Nord, og Jens Frost Mikkelsen tiltræder som direktør.
 • 2003 – Jens Frost Mikkelsen får ansvaret for Siemens Technologies Service Syd med afdelinger i Odense, Esbjerg og Hedensted.
 • 2005 – Siemens frasælger serviceforretningen til Dantherm-datterselskabet Glenco A/S, og i samme ombæring bliver Jens Frost Mikkelsen udnævnt til regionsdirektør for Vestdanmark.
 • 2007 – Virksomheden spaltes i to, efter Jens Frost Mikkelsen og daværende installationschef Lars Schjødt sammen med 3 andre ledende medarbejdere overtager ejerskabet gennem et management buy out. Selskabet spaltes – og Jens Frost Mikkelsen og Lars Schjødt overtager den ene del, og under det nye navn Intego A/S står de nye ejere nu i spidsen for 400 medarbejdere og en årlig omsætning på godt 400 millioner kroner
 • 2009 – Intego opkøber Skovlundgruppen.
 • 2011 - Aktiviteterne fra Brand El-teknik i Aabenraa og Elektrogården Haderslev føjes til Intego.
 • 2012 – Intego overtager konkursboet af PKS-Engineering og forsætter servicen af kundeporteføljen inden for kraftvarmesektoren.
 • 2013 – Intego opkøber i første halvår aktiviteterne i Aarhus El-teknik med henblik på at etablere et yderligere forstærket fodfæste i Aarhus-området.
 • 2013 – Intego gennemfører virksomheden hidtil største opkøb, da Systek Skræddergaard i Herning og Kibæk overtages. Dermed føjes to lokalafdelinger i det midtjyske til Integos afdelinger.
 • 2016 – Aktiviteterne på Sjælland udvides med åbningen af ny afdeling i Karlslunde
 • 2017 – Intego åbner tre nye afdelinger i henholdsvis Nakskov, Randers og Viborg.
 • 2019 – Intego overtager alle aktiviteter i Fini El-Installation ApS og flytter sin afdeling på Sjælland til Greve.
 • 2019 – Ny afdeling åbnes i Horsens, der, som noget nyt, blandt andet har et fokus på tyverialarmer, adgangskontrol og videoovervågning.
 • 2019 – Intego åbner ny afdeling i Holstebro, som bliver en del af Intego Midtjylland, der dermed tæller afdelinger i Herning, Kibæk og Holstebro. Intego A/S beskæftiger samlet omkring 800 medarbejdere.