Har du registreret dine overvågningskameraer?

Fra d. 15. marts skal du som virksomhed registrere dine overvågningskameraer i Politiets Kameraregister til efterforskning – også kaldet POLCAM.

Du skal derfor være opmærksom på følgende regler:

  • Hvis du har TV-overvågning, der er opsat inden d. 15.marts 2021, skal det være registreret senest d. 29. marts 2021.
  • Hvis du har TV-overvågning, der bliver opsat efter d. 15. marts 2021, skal det være registreret senest 14 dage efter opsætning.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette, da du kan risikere at få en bøde. Fremadrettet skal du også registrere i systemet, hvis du ændrer dine installationer. Du kan læse mere om lovkravet her.

Hvorfor skal jeg registrere mine kameraer?

Politiets Kameraregister har været i luften i over to år, og det har vist sig, at det er et nyttigt værktøj i politiets efterforskningsarbejde og identificering af gerningsmænd. Derfor er registrering af overvågningskameraer nu obligatorisk for virksomheder, offentlige myndigheder og private personer med særlig tilladelse.

Vil du have et gratis sikkerhedstjek?

Hvis du ikke allerede har gjort brug af vores sikkerhedskampagne, så kan du stadig nå at tilmelde dig et gratis sikkerhedstjek af netop dine brand- og sikringssystemer, herunder TV-overvågning. Skriv dig op her, hvis vi skal rådgive dig gratis om, hvordan du kan sikre din virksomhed via et online eller fysisk møde til en værdi af 1499 kr.