Argentinsk lærling får Fagets Medalje

Det var lidt af et tilfælde, at Pedro Roberto Sosa flyttede til Danmark og skiftede revisorstudiet i Argentina ud med en elektrikeruddannelse. Men trods et nyt sprog og en ny kultur, så har han netop afsluttet sin uddannelse med topkarakterer hos Intego.

Pedro kom til Danmark for 5½ siden. I første omgang skulle han bare besøge sin danske kæreste som startskuddet på sin backpacker rejse. Men kærligheden gjorde, at han aldrig kom videre end til Danmark. I første omgang arbejdede han som avisbud samtidig med, at han gik på sprogskole. Han stiftede dog hurtigt bekendtskab med elektrikerfaget:

”Da jeg fik arbejde på en fabrik i Odense, spurgte min leder ind til, om jeg gerne vil blive faglært. Jeg undersøgte elektrikeruddannelsen, og var så heldig at få tilbudt en praktikplads på fabrikken,” siger Pedro.

Trods det, at Pedro flyttede til Herning sammen med sin kæreste, som fik tilbudt en fast stilling, så holdt Pedro fast i praktikpladsen. Han pendlede fire timer dagligt samtidig med, at aftenerne blev brugt på sprogskole. Efter et år hos virksomheden i Odense, lukkede de dog deres el-afdeling.

Læretid og fastansættelse hos Intego

Pedro fik dog, umiddelbart efter, tilbudt en praktikplads hos Intego. Her blev han tilknyttet Integos afdeling hos Danish Crown i Herning, hvor han fortsat er ansat efter endt læretid.

”Jeg kan godt lide at arbejde på slagteriet. Der er mange spændende opgaver og nye udfordringer hver dag. Mine kollegaer – Bjarke, Bo, Henning, Kristian og Tom – som også går fast på slagteriet, har spillet en vigtig rolle i min hverdag. De har hjulpet mig både fagligt og sprogligt, ” forklarer Pedro og tilføjer: ”Det er enormt spændende at arbejde som elektriker – især fejlfinding i produktionen. Der er mange jobmuligheder, og i fremtiden vil jeg gerne videreuddanne mig, måske som produktionsteknolog.”

Arbejdsomhed betaler sig

Lars Hartmann Rømer, afdelingschef for installation og service hos Intego i Midtjylland, er imponeret over Pedros indsats: ”Trods Pedros lidt atypiske uddannelsesforløb og baggrund, så har han opnået super flotte resultater. Det har krævet sin indsats at få Fagets Medalje – og så især med en uddannelse, som ikke er på ens modersmål. Han er utrolig arbejdsom og er et godt eksempel på, at hvor der er vilje, er der vej.”

I Herning og Kibæk er der 26 elektrikerlærlinge ansat, og på landsplan har Intego mere end 100 lærlinge tilknyttet.