Intego laver installationer i ekspresfart hos Rose Poultry

Kun seks måneder efter en storbrand var Rose Poultry slagteriet i Vinderup tilbage på fuld produktion. Intego stod for det omfattende installationsarbejde, og op imod 50 elektrikere var medvirkende til den historisk hurtige genopførsel af slagteriets parteringshal.

Der var store klapsalver, da kyllingerne igen passerede gennem den nyetablerede parteringsafdeling i Vinderup. Før maskinerne var i stand til at køre, skulle bygnings- og maskininstallationer genopføres på ny, og det var gode erfaringer fra tidligere samarbejde, som fik Rose Poultry til at tage kontakt til Intego umiddelbart efter branden.

En voksende opgave

I første omgang bestod Integos opgave i at etablere orienteringslys og strøm, så man kunne påbegynde rengøring og besigtigelse af skaderne efter branden. "Strømmen blev genetableret i løbet af den pågældende aften og nat, hvor 6-10 af vores elektrikere hurtigt meldte sig klar til at løfte opgaven", forklarer Lars Søndergaard, projektleder hos Intego. Efterfølgende blev det aftalt, at Intego også skulle varetage arbejdet med at demontere de nedbrændte og ødelagte el-installationer. "Under demonteringsprocessen blev også genopbygningen af installationerne i foreløbig to zoner lagt over til os. Bygnings- og maskininstallationer, føringsarbejde mv. blev genetableret i løbet af kun 14 dage, hvor 35 elektrikere arbejdede i skiftehold hen over hele døgnet", fortæller Lars Søndergaard. Fem uger efter branden var Rose Poultry i stand til at starte op på nedsat produktion.

Etape for etape

Den egentlige genetablering af parteringshallen blev også varetaget af Intego. Cowi var rådgivende ingeniører, og sammen gennemførte de to virksomheder projektering og koordinering af den presserende genopbygning. "Der var tale om en utrolig stram tidsplan. Det er den ubetinget hurtigste genopførsel, jeg er vidende om, og en stor del af den ære tilfalder vores samarbejdspartnere", fortæller Michael Jørgensen, produktionsdirektør hos Rose Poultry. Inden for to måneder gennemførte Intego nye bygnings-, lys- og maskininstallationer, trak forsyningskabler, installerede styringstavle, trak kabler til parteringsdelen, monterede slagtegangen mv. "I alt blev der trukket ikke mindre end 50 km kabler og brugt 3 km kabelbakker", fortæller Lars Søndergaard.

Volumen vægtes højt

Intego er en landsdækkende el-teknisk virksomhed, som kan trække på erfarne kompetencer og volumen fra flere afdelinger. Det er en styrke, som vægtes højt hos Rose Poultry. "Intego har en størrelse, som gør dem i stand til at løfte store og mandskabskrævende projekter. Dertil kommer en stor kendskabsgrad og erfaring i arbejdet med industrien, og i særdeleshed fødevareindustrien. Begge dele har været væsentlige parametre i etableringen af vores samarbejde, og har været stærkt medvirkende til, at en så omfattende installationsopgave blev løst både hurtigt og effektivt", forklarer Michael Jørgensen.

Et rosværdigt samarbejde

Samarbejdet mellem Rose Poultry og Intego udviklede sig løbende gennem processen. "Opgaven blev hele tiden større, og her høstede vi fordelen af en partner med stor skalerbarhed og en utrolig fleksibilitet. Intego har kunnet mønstre en meget stor arbejdsstyrke inden for kort tid, og alle har været både omstillingsparate og meget arbejdsvillige", fortæller Søren Bai, fabrikschef hos Rose Poultry. Hver dag blev der afholdt byggemøder, hvor arbejdsbyrde og tidsplan blev sammenstillet. I to måneder arbejdede Integos elektrikere syv dage om ugen, og det store engagement er ikke gået ubemærket hen. "Intego har ydet en kæmpe indsats frem mod opstartsdatoen. Der har været fuldt fokus på projektets deadline, og vi har været vidne til en imponerende teamånd", fortæller Søren Bai. På startdagen stod 200 slagterimedarbejdere klar til at fejre genåbningen, og det samme gjorde Intego. "Det var fantastisk at opleve den store glæde, der var hos alle implicerede. Vores elektrikere har virkelig holdt humøret højt og arbejdet hårdt og længe for at nå i mål, så det var en velfortjent forløsning for alle parter", slutter Lars Søndergaard.