POWER får strøm på rekordtid

Danmarks nye elektronikgigant POWER har netop åbnet sin fjerde megabutik, og yderligere 21 er på vej. Det hidtil største POWERHOUSE ligger i det nybyggede BIG shoppingcenter i Herlev ved København. Her allierede POWER sig med Intego til at løse den el-tekniske opgave, og i tæt samarbejde lykkedes det at få butikken klar til åbning fire uger tidligere end planlagt.

Der er lagt mange arbejdstimer i de nye POWERHOUSES, som er både anderledes og mere intuitivt indrettede end hidtil set i branchen. Op imod 12 elektrikere har været beskæftiget med at trække ledninger og installere belysning til de mange udstillinger i den 3.500 kvadratmeter store Herlev-butik.

Åbning kræver manpower

POWER ønskede at overraske både kunder og konkurrenter med en tidlig åbning i Herlev, og det lagde pres på tidsplanen. Den el-tekniske opgave blev løst af Integos landsdækkende specialafdeling inden for butiksinstallation, og her blev alle ressourcer sat i spil. ”Ligesom vores øvrige leverandører blev Intego bedt om at være klar flere uger tidligere end oprindeligt planlagt, og deres tilgang til opgaven har været prisværdig. De har en ’Det skal bare lykkes’-attitude, som har betydet, at der har været elektrikere i butikken døgnet rundt, når vi har haft brug for det”, fortæller Jan Riise, etableringsdirektør hos POWER, og tilføjer: ”Alle vores leverandører var oplyst om, at de sidste fire uger op til den officielle åbning skulle bruges til uddannelse af medarbejdere i varehuset, og at POWER i den forbindelse ikke ønskede leverandørernes tilstedeværelse. Intego var således ikke forinden bekendt med vores ambition om at åbne før tid."

Ny indretning

Alle POWERHOUSES er indrettet ud fra undersøgelser af, hvordan kunderne ønsker at handle. POWER har som de første i Danmark inden for elektronik- og hvidevarebranchen introduceret elektroniske prisskilte, der opdateres fire gange dagligt, så prisen i butikken matcher den på nettet. En anden feature er den fuldautomatiske styring af lys, tv-skærme, ventilation og alt andet i butikken, som aktiveres, når butikken åbner. ”Den nye styring betyder, at butikken er optimeret rent energimæssigt. Samtidig er belysningen udelukkende LED, som med en levetid på ca. 50.000 timer kræver langt mindre vedligehold end eksempelvis traditionelle lysstofrør”, forklarer René H. W. Nielsen, projektleder hos Intego.

På tværs af faggrupper

POWER i Herlev er opbygget i tæt samarbejde mellem forskellige entreprenører, som har leveret alt fra inventar og alarmsystemer til de produkter, der sælges i butikken. ”Det er et stort koordineringsarbejde at åbne en ny butik, og det glider absolut bedst, når de forskellige faggrupper arbejder godt sammen,” fortæller Jan Riise. Intego har blandt andet samarbejdet med teams fra Samsung, Miele og Apple, som har haft specifikke krav til placering af podier, lys, strømkilder og lignende. ”I den forbindelse vil jeg gerne understrege, at når man laver en aftale med Intego, så er der tale om en aftale – uanset om den er skrevet ned på papir eller ej. Og det er med til at effektivisere processen”, lyder det fra etableringsdirektøren.

Flere butikker på vej

Medieinteressen omkring butiksåbningen i Herlev var stor, og derfor blev Intego sat til at etablere midlertidige installationer til 28 ekstra kasseapparater samt telte i forbindelse med åbningsfesten. I det hele taget har Intego fungeret som en tværfaglig leverandør, som har varetaget alt fra koordinering til planlægning og idriftsættelse. Det har sparet tid og ressourcer i forbindelse med den fremskudte butiksåbning. ”Vi har planer om at åbne i alt 25 butikker inden for de næste fem år, og uanset om vi får etableret nye varehuse eller renoverer eksisterende bygninger, vil jeg anbefale Intego som totalentreprenør af tekniske installationer. Så tilfredse har vi været med samarbejdet,” slutter Jan Riise.

Download