Lovpligtige eftersyn blandt pingviner og giraffer

Med mere end 400.000 gæster årligt er Odense Zoo en af landets mest besøgte zoologiske haver. Den store zoo rummer en lang række elektriske installationer, som er underlagt reglerne for lovpligtige eftersyn. For at bevare fokus på kerneforretningen valgte Odense Zoo i 2009 at indgå en fast aftale med Intego om de mange forskellige typer af lovpligtige eftersyn.

Et af de vigtigste fokusområder for en zooligisk have er at skabe omgivelser, der tilgodeser dyrenes naturlige behov og adfærd. I Odense Zoo betyder det, at der bag kulisserne er et hav af systemer og installationer, der holder anlæggene til dyrene kørende. Derfor var det en stor fordel for haven at indgå en fast aftale om lovpligtige eftersyn, så det fremadrettet er den samme kreds af Intego-medarbejdere, som løbende servicerer installationerne og bidrager med nye løsningsforslag.

"Odense Zoo indledte samarbejdet med Intego i november 2009, fordi vi ønskede at få 100 procent styr på planlægningen og håndteringen af de lovpligtige eftersyn i forbindelse med de mange el-tekniske installationer, der findes i en virksomhed som vores. I den forbindelse viste Intego sig at være en ideel samarbejdspartner", fortæller Palle Mathiasen, Maskinmester hos Odense Zoo.

Odense Zoo kan fokusere på kerneområder

I dag varetager Intego de lovpligtige eftersyn på en række områder, der blandt andet omfatter tjek af anlæg til automatisk branddørslukning, brand- og røgventilationsanlæg, brandskabe, pulver- og CO2-slukkere samt en række nød- og panikinstallationer.

"Generelt har udliciteringen af de lovpligtige eftersyn givet os langt mere tid til at fokusere på vores arbejde indenfor virksomhedens primære kerneområde, og vi ved, at tingene er i orden, når Intego har lagt vejen forbi og gennemført de nødvendige eftersyn af vores udstyr", fortsætter Palle Mathiasen.

Web-baseret dokumentation

Også dokumenthåndteringen omkring de lovpligtige eftersyn er sat i system. 

"Via et Web-baseret system kan Odense Zoo løbende dokumentere de lovpligtige eftersyn overfor myndighederne. Systemets oversigtsplan viser både gennemførte og fremtidigt planlagte eftersyn, og kunden kan selv tage initiativ til ekstra eftersyn", fortæller Michael Chrost, serviceleder hos Intego i Odense.

Med Integos webbaserede dokumentationssystem kan Odense Zoo altid bevise, at alle regler omkring gennemførelsen af de lovpligtige eftersyn er overholdt, og at samtlige eftersyn er gennemført til tiden.

Læs også: "Saml din dokumentation på én portal – og få styr på de lovpligtige eftersyn"

Opdatering af sikkerheden

Samarbejdet mellem Odense Zoo og Intego har også betydet en omfattende opdatering af havens flugtvejsskiltning, herunder lyskilder, batterier m.m. Og for at øge sikkerheden for havens gæster har Intego også udarbejdet en el-sikkerhedsattest til Odense Zoos Oceanium, som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Sikkerhedsattesten er placeret, så de mange besøgende kan se, at deres sikkerhed bliver taget alvorligt.

Halvvering af fejlprocent på HPFI-relæer

Under de faste besøg gennemgår Intego også havens HPFI-relæer, stiger, elektriske taljekraner, vareelevatorer samt ventilations- og køleanlæg.

"Før Intego kom på banen, var fejlprocenten på HPFI-relæerne cirka 15 procent. Den er i dag nedbragt til omkring 7 procent, og hermed er sikkerheden øget væsentligt, så vi er meget glade for og tilfredse med det samarbejde, som vi har indgået med Intego", slutter Palle Mathiasen.

 

Har du styr på de lovpligtige eftersyn?

Tag testen, og se, om du husker de eftersyn, der typisk overses. Du får også en tjekliste til lovpligtige eftersyn.

 

    • Odense Zoo blev grundlagt i 1930
    • Haven er med mere end 400.000 årlige gæster en af landets mest besøgte zoologiske haver