Høj driftssikkerhed med styring fra Intego

Odense Marcipan har i samarbejde med Intego øget driftssikkerheden gennem implementering af ny styring, el-installation, tavler og dokumentation. Intego står for samlede totalløsninger til dansk industri og infrastruktur.

"Intego leverer avancerede styrings- og automationsløsninger til en lang række virksomheder og institutioner i dansk industri og infrastruktur", fortæller afdelingsleder Bjarke H. Jensen, Intego Odense. "Typisk bistår vi kunden gennem hele
processen, fra formulerings og projekteringsfasen til implementeringen af de færdige projekter med tavler, hardware, software, installation og afprøvning. Kundekredsen omfatter blandt andet kraftvarmeværker, vindmøllefabrikantersamt plast- og fødevareindustrierne. Et godt eksempel i sidstnævnte kategori er Odense Marcipan."

Odense Marcipan

Odense Marcipan grundlagdes i 1909 og markerer sig i dag som et førende brand såvel på det danske marked som på eksportmarkederne i Skandinavien, USA, England, Tyskland og Belgien. Virksomheden, der leverer råvarer af højeste kvalitet til industri og detailmarked, beskæftiger omkring 120 medarbejdere. Blandt de øvrige aktiviteter er levering af råvarer og konceptløsninger til bager/konditor og catering. Odense Marcipan står for gennemført kvalitet over hele linjen.

Værdifuld sparring og nye løsninger

"Vores samarbejde med Intego startede i 2005 med fejlfinding, vedligehold, reparation og optimering af maskiner og produktionsanlæg" fortæller stærkstrømstekniker Lars Grandal, Odense Marcipan, og fortsætter: "Efter automationsområdet kom hele el-siden til, og snart fulgte det elektromekaniske arbejdsfelt med reparation af elektromotorer, fejlfinding i PLC-styringer med videre. I dag er Intego-teknikerne Claus Cederberg og Klaus Olsen fast tilknyttet Odense Marcipan. Vi er yderst tilfredse med samarbejdet, der inkluderer værdifuld faglig sparring og udvikling af nye løsninger."

Moderne brugertilpasset styring

"Henover påsken 2012 leverede Intego komplet ny styring med tilhørende tavle samt ny elinstallation, tavler og el-dokumentation til Odense Marcipans 750 liters Seydelmann hakker", fortsætter Lars Grandal. "Hakkeren knuser og mikser ingredienser til 700 kg rå marcipanmasse og er første led i forarbejdningsprocessen. Maskinens hidtidige styring var af den klassiske slagteritilpassede type og forældet i en grad, så reservedele både kunne være dyre og svære at fremskaffe. Med den nye styring fra Intego kan vi glæde os over at have fået en moderne og fleksibel brugertilpasset løsning, der matcher vores skiftende behov. Vi kan løbende justere og ændre processen, og reservedele leveres indenfor et par dage. Odense Marcipans el-afdeling har stået for udarbejdelse af programmering og brugermanualer. Både med hensyn til I/O test og indkøring forløb opstarten af maskinen helt uden problemer."

Seriøs og stabil samarbejdspartner

"En kæmpe 600 amperes DC motor driver Seydelmann hakkeren. Intego har gennemrenoveret motoren, trukket kabler til betjeningsbokse og sørget for kabling til maskinens sensorer. Samtidig er hele el-dokumentationen ført up to date, så vi fremover hurtigt kan finde eventuelle fejl og imødegå dem. Intego er en seriøs og stabil samarbejdspartner, og vores ny styringssystem har medført en væsentligt forbedret driftssikkerhed", slutter Lars Grandal.

Læs mere på www.odense-marcipan.dk.