Nervepirrende maskinflytning med minimal nedetid i produktionen

Danfoss i Kolding skulle flytte en 3,5 tons tung maskine cirka 50 meter i fugleflugt. Maskinen var af meget følsom og letpåvirkelig karakter, men man havde et ønske om, at den skulle fungere perfekt straks efter flytning. Samtidig var målet at have så lidt nedetid som muligt.

Maskinen, som automatisk fremstiller ankre til Danfoss’ ventiler, har udført sit arbejde dag ud og dag ind i 13 år, og er den maskine der producerer flest ankre fra 3000 stk. og opefter pr. døgn.

Grundigt forarbejde betaler sig

Størstedelen af arbejdet lå forud for selve flytningen, idet Intego valgte at lave en bundramme på eget værksted, hvorpå maskinen kunne stå under flytningen, så der ikke skete vrid undervejs. Bundrammen blev svejset sammen og testet grundigt inden den skulle stå sin prøve under flytningen. For at placere maskinen på bundrammen benyttede Intego løftegrej bestående af hydraulik-pumper. Der blev monteret vinkeljern på siderne og enderne, hvorefter hele maskinen blev løftet op på bundrammen, som var placeret på hjul, så produktionsmaskinen kunne rulles hen på den nye plads.

Nedetid i én dag

Maskinen blev sat ud af drift torsdag eftermiddag, blev flyttet fredag og startede op uden problemer mandag morgen. Driften var således kun stoppet i én dag. ”Det var vigtigt for Danfoss og Intego, at der var så lidt nedetid, som overhovedet muligt. Derfor blev der fokuseret meget på et grundigt forarbejde, så selve flytningen ville medføre minimal nedetid” siger Regin Schultz, leder af mekanisk værksted hos Intego Kolding. Da det indledende arbejde med at sætte maskinen på bundrammen var gjort, tog det kun en time at flytte selve maskinen. Kelvin Andersen, Senior Project Engineer hos Danfoss fortæller: ”Flytningen gik som forventet, hvilket jo er en succes. Intego tog ingen chancer med den skrøbelige maskine, men var grundige med arbejdet inden flytningen og påpasselige under. Det er vi godt tilfredse med”.

Ingen opgaver er for store eller små

Efter en succesfuld flytning af maskinen, fik Intego yderligere til opgave at flytte alle omkringliggende arbejdspladser. På trods af forskellen i rumstørrelsen, med det gamle rum på ca. 50 m2 og det nye på ca. 30 m2, fik Intego tilpasset arbejdspladserne til det nye miljø.

Download