Intego installerer transfersystem for Processbio hos Vejen Varmeværk

Hos Vejen Varmeværk har man netop fået installeret et nyt halmhåndteringssystem. Anlægget er udviklet og leveret af Processbio, og alt elektrisk monterings- og installationsarbejde er udført af Intego. Dette samarbejde er udmøntet i en velfungerende og driftsikker løsning.

Virksomheden Processbio i Næstved udvikler løsninger til håndtering og forarbejdning af biomasse. Et af Processbios seneste projekter lød på udvikling af et komplet halmhåndteringssystem til Vejen Varmeværk. I den forbindelse har Intego varetaget alt el-teknisk arbejde fra start til slut.

Selvstændigt monterings- og installationsarbejde

Da Processbio skulle levere det specialudviklede halmhåndteringssystem til Vejen Varmeværk, så man sig om efter en lokal samarbejdspartner og leverandør af el-tekniske ydelser. ”Jeg havde en god kontakt i Intego, så det var en oplagt partner”, fortæller Erik Østergaard, projektleder hos Processbio, og fortsætter: ”Intego har stået for alle elektriske installationer on-site. Deres montører har arbejdet selvstændigt og har blandt andet samlet anlægget, trukket og monteret kabler, foretaget kabelnummerering, installeret sensorer, placeret styretavle samt termineret kabler i tavlen. Sluttelig har de forbundet det hele, så anlægget kunne idriftsættes”, beretter Erik Østergaard.

Stor fleksibilitet i samarbejdet

Det er anden gang, Intego udfører monterings- og installationsarbejdet for Processbio i forbindelse med et transfersystem til halmballer til fjernvarmeanlæg. ”Samarbejdet med Intego er forløbet fint, og vi er godt tilfredse med deres arbejde: Alt er gået som forventet, og jeg synes, at Intego har udvist stor fleksibilitet. Da vi oplevede ventetid i forbindelse med bygningsarbejdets fremdrift, så det el-tekniske arbejde måtte stå stille nogle dage, viste Intego sig som meget fleksible. Vi mødte samme fleksibilitet, da vi havde behov for el-tekniske forstærkninger. Her sendte Intego med kort varsel flere montører”, fortæller Erik Østergaard.

Gode fælles erfaringer

Monterings- og installationsarbejdet stod på i en periode på fem uger, hvor op til fem Intego-montører arbejdede på opgaven. ”Det har været et spændende projekt, hvor vi selv har stået for at koordinere arbejdet, indtil anlægget var parat til at blive endeligt programmeret af Processbio”, fortæller Casper Nicolaisen, servicetekniker hos Intego. Hos Processbio er der også udtalt tilfredshed: ”Vi har haft en god dialog med de Intego-medarbejdere, som udførte opgaverne. Hvis vi får et lignende projekt, vil vi selvfølgelig tage en dialog med Intego om et samarbejde, så vi kan bygge videre på de gode erfaringer, som vi har oparbejdet, slutter Erik Østergaard.