Unikt samarbejde mellem EnergiMidt og Intego

Energi- og bredbåndsvirksomheden EnergiMidt har indgået et fast samarbejde med Intego, som leverer topkvalificerede elektrikere, der dagligt assisterer på virksomhedens højspændingsstationer. Begge parter oplever en værdiskabende forretningsmæssig synergi.

EnergiMidt er en moderne energi- og bredbåndsvirksomhed, der bl.a. driver 120 60kV højspændingsstationer i Øst- og Midtjylland. Stationerne kræver dagligt vedligehold, og til det formål har EnergiMidt gennem en årrække gjort brug af Integos erfarne elektrikere. Dette samarbejde har resulteret i et stort udbytte, understreger Iver Rud Hansen, afdelingschef hos EnergiMidt, og Thomas Kruse Madsen, forretningsleder hos EnergiMidt.

Topkvalificeret assistance

Arbejdet med driften af EnergiMidts højspændingsstationer kræver kontinuerligt 1-4 mand. Integos elektrikere arbejder typisk på langvarige projekter, og i det daglige arbejde er det en stor fordel, at de har erfaring med kraftværksinstallationer. ”Integos folk supplerer vores egne el-teknikere, og vi oplever dem som meget kvalificerede med stærke kompetencer inden for vores område. De kender branchen og er meget selvhjulpne”, fortæller Thomas Kruse Madsen. Typiske arbejdsopgaver på stationerne er opbygning af tavler og relæer samt overvågning af diverse installationer. ”Jeg sparer tid på oplæring, for Integos elektrikere ved, hvordan tavlerne skal konstrueres – også selvom der er forskel fra station til station”, siger Thomas Kruse Madsen.

Selvkørende elektrikere

Da EnergiMidt i første omgang ledte efter en ekstern samarbejdspartner, var fleksibilitet et ultimativt krav. Det har man fundet hos Intego. ”Intego leverer stabile og erfarne elektrikere, som vi efterhånden har lært godt at kende”, fortæller Thomas Kruse Madsen. Og netop dét er en stor fordel, bl.a. fordi EnergiMidt har en række specifikke sikkerhedsprocedurer, der skal overholdes. ”Med Integos selvkørende elektrikere får jeg frigjort ressourcer, så jeg kan planlægge arbejdet fremadrettet og give Intego besked om vores mandskabsbehov, så de også har mulighed for at planlægge deres arbejde i god tid. På den måde hjælper og supplerer vi hinanden rigtig godt”, fortæller Thomas Kruse Madsen.

Fleksibel og forandringsparat partner

Arbejdet på EnergiMidts højspændingsstationer er ofte uforudsigeligt, hvad angår omfang og karakter. Derfor kan der være brug for at mande op eller ned og tilføre flere kompetencer. ”Intego leverer altid de ressourcer, som matcher den pågældende opgave. Én af deres helt store styrker er, at de er gode til at håndtere udfordringer undervejs og lynhurtigt foretage justeringer i mandskabstyrken, hvis det er nødvendigt”, fortæller Iver Rud Hansen.

Synergi er ren win-win

Det fortløbende samarbejde imellem EnergiMidt og Intego har vist sig at være win-win for begge parter på flere niveauer. ”Vores mål er altid at gennemføre opgaverne på korrekt faglig vis og i højeste kvalitet. Vi er meget begejstrede for at arbejde sammen med EnergiMidt, som virkelig er en god sparringspartner – og som også supplerer med en stor faglig viden til vores team”, fortæller Morten Nørrelund, afdelingsleder hos Intego. ”Intego er fantastiske til at udfordre og imødekomme vores behov, og de er gode til at forudse konsekvenserne af de forskellige tiltag. På den måde opnår vi en unik forretningsmæssig synergi, og samarbejdet bliver yderst rentabelt for begge parter”, slutter Iver Rud Hansen.