Intego leverer samlet kranløsning til DLG Vrå

Intego udfører lovpligtige eftersyn på DLG Vrås kraner, og det mangeårige samarbejde har nu ført endnu en opgave med sig. Da DLG fik brug for større løftekapacitet, var det Intego, der stod for levering og montage af en ny kranbane og -talje.

DLG er et af Europas største landbrugsselskaber, og ejes i dag af ca. 30.000 danske landmænd. Aktiviteterne omfatter blandt andet sædekorn, gødning, brændstof og dyrefoder, hvoraf store dele produceres på DLG fabrikken i Vrå.

Fremstilling, montage og prøvebelastning

Intego gennemfører lovpligtige eftersyn på DLGs kraner én gang årligt, og har i den forbindelse opnået et godt kendskab til fabrikkens materiel. Derfor var det også oplagt, at det var Intego, der skulle varetage opgaven med at udbygge den nuværende krankapacitet. Kranopgaven indbefattede alt fra fremstilling og montage af kranbjælke til prøvebelastning af taljen før brug.


”Ved opgaver som denne påtager vi os – som også i dette tilfælde – gerne ansvar for at anmelde taljen til Arbejdstilsynet, og vi udarbejder naturligvis også en kranjournal”, forklarer Karsten Olesen, afdelingsleder hos Intego.

Kran løfter op til et ton

Den nye kran skal bruges til løft af store stofsække med 500-1000 kg. vægt – også kendt som big bags. De store big bags skal løftes op i DLGs siloer, og her bliver den nye kran en stor hjælp. Kranen er monteret med ti meter kranbjælke, og kædetaljen er radiostyret, så den er både nem og effektiv for DLG at betjene. ”Vores løsning indebar også en prøvebelastning, hvor en big bag blev løftet for at teste, at alle sikkerhedsforanstaltninger var overholdt”, fortæller Karsten Olesen.

Stor tilfredshed hos DLG

Hos DLG er den nye kran og talje taget i brug, og man er glade for det arbejde, som Intego har leveret. ”Intego har imødekommet vores krav og har leveret præcis den løsning, som vi havde forventet. Opgaven er forløbet i tråd med både tidsplan og tilbud, så det er vi naturligvis rigtig godt tilfredse med”, slutter Per Nielsen, teknisk chef hos DLG Vrå.

Download