Intego PI øger effektiviteten hos AQUA D’OR

Et ønske om at optimere både produktion og arbejdsprocesser lå bag implementeringen af Intego PI hos AQUA D'OR. Med det nye system kan AQUA D'OR trække valide produktionsdata som nedetid og stopårsager, der i fremtiden skal danne grundlag for øget effektivitet og mindre spild.

AQUA D'OR har eget tapperi nær Brande, som producerer naturligt mineralvand, Ice Tea og AQUADRINKS i forskellige smagsvarianter. Tapperiet har i dag cirka 50 medarbejdere og tre fuldautomatiske PET produktionslinjer, der tilsammen producerer 100 millioner flasker på årsbasis. I første omgang er Intego PI (Production Intelligence) tilkoblet den største af de tre linjer.

Garanti for datavaliditet

Før implementeringen af Intego PI gennemførte AQUA D'OR produktionsregistreringer i et manuelt system. "Vi oplevede et stort behov for valide produktionsdata, som ikke er operatørafhængige. At vi har sikkerhed for, at vores data er 100 % korrekte, er altafgørende, hvis vi skal optimere vores produktion" fortæller Carsten Graversen, produktionsdirektør hos AQUA D'OR. Med Intego PI har AQUA D'OR fjernet risikoen for menneskelige fejl i registreringerne og får mulighed for at træffe driftsmæssige beslutninger baseret på valide målinger af effektivitet og ydeevne.

5 % øget effektivitet og grundlag for mere

Efter de første seks måneders arbejde med Intego PI er oplevelsen positiv, og forventningerne til fremtiden store hos AQUA D'OR. "Systemet måler blandt andet svind på præforme og fortæller os de sande stopfejl. Det betyder, at vi nu har klarhed over, om det f.eks. er kapsler, etikker eller flasker, som er stopårsagen – og dermed hvor vi skal rette op", forklarer Claus Lahn, produktionschef hos AQUA D'OR. "Derfor ser vi også et stort fremtidigt potentiale i systemet. Intego PI har allerede forbedret effektiviteten med 5 % i forhold til sidste år på den pågældende produktionslinje, og med afsæt i vores nuværende erfaringer giver systemet os et solidt grundlag for at minimere spild og respondere hurtigt på tekniske problemer og driftstop. Målet er naturligvis at sikre en optimal udnyttelse af vores ressourcer", supplerer Carsten Graversen.

Flere ressourcer til kerneforretningen

Hver måned rapporterer AQUA D'OR driftshistorikken til virksomhedens franske moderselskab, Danone, og den proces er nu også optimeret. "Med Intego PI har vi fået et værktøj, som gør det hurtigt og nemt at trække nøgletal for produktionen. Før brugte vi fem timer hver måned på at samle de relevante data. I dag generer systemet automatisk en rapport, så vi sparer tid på rapportering", forklarer Claus Lahn. Med det nye system har AQUA D'OR således fået frigjort ressourcer, som i stedet kan allokeres til produktion.

Et brugervenligt system

Intego PI måler produktivitet, ydeevne og kvalitet. Hos AQUA D'OR registrerer systemet foreløbig data på en enkelt produktionslinje, og outputtet præsenteres i søjler og diagrammer, som gør det nemt at benchmark'e med tapperiets øvrige produktionslinjer. "Systemet er utrolig brugervenligt. Vi har selv haft stor medindflydelse på opbygning og struktur, og det har givet os et overskueligt og meget brugbart system", fortæller Carsten Graversen og fortsætter: "Intego PI registrerer dato og nøjagtigt tidspunkt for stop og start, og med de tal kan vi beregne effektiviteten – og analysere os frem til relevante optimeringstiltag". Systemet er samtidig webbaseret og kan betjenes på både web, telefon, iPad og andre mobile enheder.

Samarbejdspartner med bredde

Samarbejdet mellem Intego og AQUA D'OR strækker sig mange år tilbage – og tæller også flere fagområder. Som landsdækkende leverandør har Intego brede kompetencer inden for el-tekniske og mekaniske løsninger, og hos AQUA D'OR er man altid blevet mødt af den nødvendige faglige ekspertise til opgaverne. "Vi er meget tilfredse med Intego som leverandør. De har stor respekt for fødevarebranchens udfordringer og krav til hygiejne, og deres bredde sikrer os en solid sparringspartner både på strategisk og udførende niveau", slutter Carsten Graversen.

Download

Hurtig kontakt

Per Johansson
Per Johansson
Salgschef

Har du spørgsmål,
behov for rådgivning
eller et tilbud?


Så ring til Per
på tlf. 22 16 16 87

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Cases

  • Alle
  • Industri